Meer weten of direct een offerte aanvragen?

8 July 2019

Leegstandbeheer: Alarmrent ontdekt wietplantage

“HOD beheert een aantal gebouwen op een deel van het terrein van de Willem Arntz Hoeve, een complex waar mensen psychische zorg krijgen. Deze panden krijgen een herbestemming en worden verkocht. We vroegen Alarmrent om in een aantal panden bewakingscamera’s met meldkameraansluiting te plaatsen. Toen de monteurs één van de dichtgetimmerde gebouwen openden, stuitten ze op een wietplantage.”

Laurens Mondelaers, adjunct-directeur bij HOD is aan het woord. “We beheren allerlei soorten leegstaande gebouwen: fabriekshallen, winkels, kantoren. Leegstandbeheer is altijd tijdelijk. Dit is weken, maanden, soms jaren, maar er komt altijd een einde aan. Panden die wij niet kunnen beheren door er tijdelijk een andere invulling aan te geven, zoals wonen, werken of opslag, laten we beveiligen door Alarmrent. Medio juni wilden de monteurs van Alarmrent camera’s plaatsen in en rond een aantal gebouwen van de Willem Arntz Hoeve die niet geschikt zijn voor tijdelijk gebruik door bijvoorbeeld bedrijven, zzp’ers of kunstenaars. In één ervan troffen zij allerlei buizen en leidingen aan en er stonden honderden wietplanten. Volgens de politie een plantage met een hele grote opbrengst. We hadden nog niet eerder meegemaakt dat een leegstaand pand gebruikt wordt als hennepplantage, terwijl we al sinds 1982 aan leegtandbeheer doen”, aldus Mondelaers.

Toegevoegde waarde in leegstandbeheer

“Zo blijkt maar weer dat het een toegevoegde waarde heeft om camera’s te plaatsen bij en in leegstaande panden. Zo voorkom je kraak, diefstal, vandalisme en verloedering. In een van de gebouwen van de Willem Arntz Hoeve ligt asbest. In dit geval is de camerabewaking er voor de veiligheid en gezondheid van mensen. Door mensen te weren uit zo’n verlaten pand, bescherm je hen.”

“De medewerkers van Alarmrent reageerden heel adequaat op de situatie met de hennepkwekerij. Ze handelen snel, ook in een lastige situatie zoals deze. Dat past bij onze eigen werkwijze. Ook wij zijn altijd flexibel, we hebben korte lijnen en we zoeken naar de juiste oplossing. Daarom schakelen we Alarmrent in. Ze zijn goed bereikbaar en ze spelen adequaat in op onze wensen. Op die manier bieden we onze opdrachtgever een one stop shop.”

Onzichtbare beveiliging met SmartGuard

De beveiliging die Alarmrent toepast voor leegstandbeheer, is SmartGuard: onzichtbare camerabewaking met aansluiting op de meldkamer. Dit beveiligingssysteem is snel, flexibel, tijdelijk én is voordelig in te zetten bij bouwplaatsbeveiliging en bijvoorbeeld bij leegstaand onroerend goed, zoals hier het geval is.

Ook kennismaken met SmartGuard?

Wilt u meer weten over SmartGuard? Lees er hier  meer over, bekijk het filmpje en neem snel contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

Camera’s Alarmrent waken over nieuw natuurgebied
Lees meer
“Bij tijdelijke beveiliging bel ik altijd met Alarmrent”
Lees meer
Dronevlucht over bewaakt bouwterrein
Lees meer