Meer weten of direct een offerte aanvragen?

6 oktober 2018

Beveiligingssystemen en de AVG

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking getreden met als doel persoonsgegevens beter te beschermen. Hoe zit dat met de gegevens die worden verzameld met bijvoorbeeld (verborgen) beveiligingscamera’s die worden gebruikt voor het voorkomen van fraude, inbraak of diefstal?

AVG en Alarmrent

Als organisatie hebben wij natuurlijk dezelfde plichten en rechten ten opzichte van gegevens die wij van onze klanten en relaties eventueel verzamelen en verwerken. Welke informatie we verzamelen, hoe en waarom staat helder omschreven in onze privacyverklaring. Voor de gegevens – en dan vooral de opnames – die worden geregistreerd met onze camerasystemen, gelden de privacyverklaringen van onze opdrachtgevers. In principe is het zo dat Alarmrent zelf nooit camerabeelden opslaat, bewaart of bewerkt. Het enige wat met onze systemen gebeurt, is een registratie die wordt doorgegeven aan een meldkamer.

AVG in het kort

De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) is een uitvloeisel van de Europese GDPR (General Data Protection Regulation), die ervoor moet zorgen dat persoonsgegevens binnen heel Europa beter worden beschermd. Organisaties hebben de plicht aan te geven welke gegevens ze verzamelen, waarom ze dat doen, waarvoor ze deze gebruiken (verwerken) en hoe lang ze de gegevens bewaren. Bovendien moeten ze personen inzicht geven in de opgeslagen gegevens, als iemand daarom vraagt.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

Mkb vanaf 1 euro per dag beveiligd tegen inbraak, diefstal en fraude
Lees meer