Meer weten of direct een offerte aanvragen?

22 April 2024

Magazijnbeveiliging: zo verklein je de risico’s

Welke technologische oplossingen zijn er om je magazijn te beveiligen tegen diefstal, vandalisme en sabotage? En hoe kies je de juiste beveiliging? We zetten het voor je op een rijtje. Want een veilig magazijn, dat is wel zo fijn!

Werk je in de logistiek, distributie of supply chain? Dan weet je dat niet alleen productiviteit en efficiëntie het succes van je onderneming bepalen. Goede beveiliging is minstens zo essentieel.

Magazijnbeveiliging is het geheel van maatregelen om je magazijn veilig te houden. Van veilig werken tot de bescherming van opgeslagen goederen. Dat laatste noemen we de technische beveiliging. Daarover gaat dit blog: de technologische oplossingen waarmee je jouw magazijnen goed kunt beveiligen.

Waarom is goede magazijnbeveiliging belangrijk?

Bij magazijnbeveiliging heb je te maken met verschillende risico’s:

  • De goederen zijn aantrekkelijker dan op andere locaties. In een magazijn staan vaak veel waardevolle voorraden, van grondstoffen tot eindproducten. Daardoor loop je meer risico op diefstal. Dieven zagen bijvoorbeeld ‘s nachts een gat in de muur. Of ze vermommen zich als personeel om op klaarlichte dag spullen te stelen.
  • Sommige medewerkers hebben niet de beste bedoelingen. Er zijn zelfs voorbeelden van sabotage waarbij personeel of externe partijen voorraden expres beschadigen of operationele processen verstoren. Bijvoorbeeld door apparaten uit te schakelen, of ladingen verkeerd te sorteren.
  • Vaak heeft één magazijn meerdere huurders. Om incidenten te voorkomen, moet je dus ‘jouw’ gebieden afbakenen met hekken en elektronische beveiliging.
  • Je moet een groot gebied beveiligen. Dat maakt het extra belangrijk om zicht te houden op al je goederen, met een oplossing die betaalbaar én slim is. Denk aan geavanceerde, flexibele alarmsystemen zoals SmartGuard.
  • Rondom het transport heb je te maken met risico’s. Zo zien we regelmatig dat een (deel van een) lading die vanuit het magazijn wordt vervoerd, nooit aankomt bij de afnemer. In zo’n geval wil jij wél kunnen aantonen dat de goederen echt zijn ingeladen. Hoe blij ben je dan met goede camerabeelden? Juist: héél blij.

Deze voorbeelden laten zien hoe een gebrek aan magazijnbeveiliging jou kan opzadelen met hoge kosten. Tel daar de indirecte kosten bij op: denk aan vertragingen, imagoschade en verstoorde klantrelaties. Al deze zaken bezorgen je niet alleen extra werk, ze leiden ook tot financiële verliezen. Het belemmert de groei van je bedrijf.

Technologische oplossingen voor magazijnbeveiliging

Oftewel, investeren in robuuste magazijnbeveiliging is een absolute noodzaak. Bij Alarmrent begrijpen we dat iedere situatie uniek is. Daarom bieden we verschillende technologische oplossingen, zodat jij de beveiliging krijgt die bij jóuw werkomgeving past.

Met deze 3 oplossingen helpen we je verder:

1. Het draadloze bewakingssysteem SmartGuard

Deze onopvallende camera’s hebben slimme bewegingssensoren en infraroodverlichting. Het systeem is aangesloten op de meldkamer. Registreert SmartGuard verdachte activiteit? Dan stuurt het meteen een korte opname naar de meldkamer, waar wordt beoordeeld of ingrijpen nodig is. Omdat deze beelden geverifieerd zijn door een centralist, mag ook direct de politie aangestuurd worden. Dit maakt SmartGuard een heel effectieve manier om je magazijn te beveiligen. Bovendien is het de voordeligste optie op de markt. Bekijk ook de animatie van SmartGuard.

SmartGuard is dé oplossing als je een VRKI Klasse 2 systeem nodig hebt. En goed nieuws: we installeren het al binnen 1 werkdag. We vullen het alarmsysteem bovendien aan met draadloze magneetcontacten, rookmelders en een sirene-flitsercombinatie – verplicht voor magazijnbeveiliging.

2. Bedrade, conventionele alarmsystemen zoals Honeywell, Galaxy Dimension met dual detectoren (PIR + Radar), magneetcontacten, roldeurmagneetcontacten en Actief InfraRood Beamtowers (AIR)

Welke van deze oplossingen passen precies bij jouw situatie? Dat is maatwerk. Daarom komen onze experts het magazijn inspecteren, om daarna een offerte en beveiligingsplan te maken. Zo weet je zeker dat de beveiligingsinstallatie voldoet aan de vereiste beveiligingsklasse.

De PIR-detectoren en magneetcontacten plaatsen we bij (rol)deuren en achter ramen. De beamtowers zetten we aan de binnenzijde langs de hele periferie. Dit zijn zuilen op maximaal 200 meter van elkaar, met meerdere actief infrarood ‘beams’. Die zenden onzichtbare stralen op elkaar.

Wordt zo’n beam onderbroken doordat er iemand doorheen loopt? Dan treedt het alarm in werking. En beschadigen dieven je buitenmuur, bijvoorbeeld door er een gat in te zagen? Dan betrapt het systeem de inbreker altijd aan de binnenzijde. De beamtowers zijn ongeveer 2 meter hoog. We kunnen meerdere zuilen boven elkaar plaatsen, om te voorkomen dat dieven op hoogte een gat maken.

Dit systeem is dé oplossing als je een VRKI Klasse 3 systeem nodig hebt. Het is ook heel geschikt als je samen met andere huurders gebruikmaakt van de hal. We kunnen dit complete systeem al binnen een paar dagen na aanvraag installeren.

3. CCTV-systemen

Deze systemen leggen de bewegingen vast van goederen en personen die het pand in- en uitgaan. Zo kun je aantonen welke goederen wanneer in de vrachtauto’s zijn geladen. We plaatsen gemiddeld per 2 docdeuren 1 camera, die de bewegingen vastlegt op beeld – van het laadgebied tot in de oplegger.  Dit systeem installeren we al binnen een week na aanvraag.

Wil je advies over het beste systeem in jouw situatie? Neem contact op, onze experts helpen je graag verder.

Huren: de voordeligste keuze

Bij Alarmrent kies je dus voor de beveiliging die bij jóu past. Maar dat is niet het enige. Je kunt onze systemen namelijk ook huren. Dit maakt Alarmrent uniek. Er zijn weinig aanbieders die dit soort systemen verhuren. Terwijl juist huren vaak de slimme keuze is voor het beveiligen van je magazijn.

Voor een tijdelijk magazijn is een alarmsysteem huren bijvoorbeeld veel voordeliger dan aanschaffen. Het omslagpunt in de prijs ligt pas na 3 jaar. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor het huren van onze oplossingen: dat is simpelweg de slimste keuze.

“We beveiligen al jaren magazijnen door heel Nederland. Zo huurt DHL al meer dan 15 jaar onze beveiligingssystemen, voor magazijnen die zij tijdelijk betrekt. Hetzelfde geldt voor onder andere HEMA, Kühne + Nagel en Dachser. Alarmrent staat erom bekend de top 100 bedrijven te bedienen met onze bedrijfsbeveiliging.”
Govert Steyn, directeur Alarmrent

Meteen geregeld

In de woorden van Jack Snijders, adviseur beveiliging en veiligheid bij de gemeente Amsterdam: “Toen ik bij DHL werkte als security manager, maakte ik kennis met Alarmrent. Voor de beveiliging van een aantal opslagloodsen zocht ik een bedrijf dat de tijdelijke beveiliging kon verzorgen. Tijdens een rit op de A27 zag ik een auto van Alarmrent rijden. Ik heb meteen gebeld. Ze pakten mijn vraag direct op en binnen een dag was de beveiliging geregeld.” Lees het interview met Jack Snijders.

Alarmrent: de beste én voordeligste magazijnbeveiliging

Als je slim bent, kies je dus voor magazijnbeveiliging door Alarmrent. Je krijgt dan de beste kwaliteit beveiliging. We verhuren alleen gecertificeerde alarmsystemen die voldoen aan alle eisen van verzekeraars.

Ook onze service staat voor kwaliteit. We zorgen dat alles goed geregeld is, van de eerste tot de laatste minuut. Zo ontmantelen we na gebruik het systeem voor je en herstellen we zelfs eventuele boorgaten. Dan heb jij hier geen omkijken naar en kun je gewoon je werk doen.

Bovendien bespaar je met Alarmrent veel onnodige kosten. Wij houden namelijk van eerlijke prijzen en staan erom bekend dat we transparant werken. Verborgen kosten? Daar doen wij niet aan.

En tot slot: we snappen dat snelheid en flexibiliteit belangrijk voor je zijn – je hebt immers genoeg te doen. Eén belletje en de hele installatie wordt snel en professioneel geregeld. Als kers op de taart is de huur opzegbaar per 24 uur. Daardoor betaal je nooit te veel. Dat voelt lekker, toch?

Neem contact op

Je begrijpt waarom steeds meer bedrijven hun magazijnen beveiligen met Alarmrent. Wil jij ook ontdekken hoe wij je kunnen helpen om jouw magazijn te beschermen? Neem meteen contact op of vraag een offerte aan.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

Duurzame beveiliging: do’s en dont’s
Lees meer
Een bouwplaats inrichten: 7 tips voor een veilig bouwterrein
Lees meer
Alles wat je moet weten over bouwplaatskosten (mét bespaartips)
Lees meer