Meer weten of direct een offerte aanvragen?

19 April 2019

Opsporing níet verzocht

“Mijn vriendin en ik werden midden in de nacht wakker door een melding van het alarmsysteem. Ik pakte gelijk m’n telefoon waarop ik de camerabeelden kon bekijken. Zie ik dat er drie mannen rond ons huis lopen!” Een van de klanten van Alarmrent vertelt over een zondagnacht, afgelopen maart. “De camerabeelden zag ik live. Zo konden we de politie precies vertellen waar de inbrekers zaten. Ze zijn op heterdaad betrapt!”

Gewilde plekken voor inbrekers

De Utrechter woont naast verschillende bedrijven en had al eerder te maken gehad met een poging tot inbraak. “Ik vreesde er al voor, want er zijn in deze omgeving veel kantoren waar dure apparatuur staat. Gewilde plekken voor inbrekers. Een jaar nadat we hier kwamen wonen, heb ik dit alarmsysteem laten aanleggen. Een groot voordeel hiervan is dat het een cross line detectie heeft. Voordat iemand je huis kan binnendringen, signaleert het alarmsysteem al dat er beweging om de woning is. Je ziet direct op camerabeelden of er indringers zijn of dat het vals alarm is.”

Het systeem stuurt bij bewegingen rondom een pand een melding naar de mobiele telefoon. De opnames die gemaakt worden, kun je gelijk zien via een speciale app die bij het beveiligingssysteem hoort. De beelden hebben dus twee functies:

  • ze waarschuwen de bewoner onmiddellijk via een alarmmelding én
  • alle camerabeelden worden opgenomen.

Bij een inbraak heeft de politie direct hard bewijs.

“Het was overduidelijk wat die mannen van plan waren.”

Snel ter plaatse

“De politie was na ons telefoontje snel ter plaatse”, vervolgt de klant van Alarmrent, die liever anoniem blijft. “In het filmpje zie je dat de dieven eerst wegduiken. Wanneer de agenten met zaklampen de tuin in schijnen op zoek naar de daders, slaan ze op de vlucht. Twee van hen lopen in de armen van andere agenten, die strategisch opgesteld stonden door onze aanwijzingen. De derde inbreker lijkt de dans te ontspringen. Met hulp van een speurhond wordt de man, die zich verstopt had in een koekoek, ook opgepakt. De wijkagent kwam de volgende dag bij ons langs en vertelde dat er voor ons huis een auto geparkeerd stond, waarin allerlei gereedschap lag waarmee je in kunt breken: koevoeten, breekijzers, noem maar op. Het was overduidelijk wat die mannen van plan waren. We zijn dan ook erg blij met dit beveiligingssysteem. En de politie was ook heel blij. Doordat we precieze aanwijzingen konden geven, omdat we verschillende camerabeelden hadden, hadden zij de dieven snel te pakken. Als dank voor de hulp bracht de wijkagent ons een bloemetje.”

Ook 24/7 beveiliging?

Door uw woning met het camerasysteem van Alarmrent te beveiligen, heeft u 24/7 bewaking. Tegelijkertijd helpt u de politie aan bewijsmateriaal, mochten inbrekers het op uw huis gemunt hebben.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

Binnendringen verlaten pand levert fotografen bekeuring op
Lees meer
Inbreker gepakt dankzij slimme detectie met SmartGuard
Lees meer