Meer weten of direct een offerte aanvragen?

6 December 2023

Leegstandsbeheer door Alarmrent: altijd zicht op jouw leegstaande pand

Wil je jouw leegstaande pand beschermen tegen krakers, vernielingen en andere mogelijke risico’s? Dé oplossing is leegstandsbeheer door Alarmrent. Van ongewenste bezoekers tot een complete wietplantage: wij zien het allemaal op onze SmartGuard bewakingscamera’s. Leer hoe je met dit innovatieve beveiligingssysteem jouw panden het best beheert.

Waarom leegstandsbeheer?

Allereerst: waarom is leegstandsbeheer zo belangrijk? Het helpt om je pand goed te beschermen tegen vandalisme, kraak en verpaupering. Zo ontdekten wij eerder al eens een wietplantage in een leegstaand gebouw. Bij een ander complex spotten onze beveiligingssystemen twee indringers, in dit geval hobbyfotografen. De politie slingerde ze vervolgens op de bon; het was immers verboden terrein. En dat is vaak niet voor niets: zo kan er asbest in een gebouw zitten of er dreigt instortingsgevaar.

Naast het beschermen van jouw pand helpt leegstandsbeheer om de wijk of omgeving veilig en leefbaar te houden. Als het pand goed beheerd wordt, schrikt dat namelijk ongewenste bezoekers af. Dat geeft omwonenden een veilig en prettig gevoel.

Opties om leegstaande panden te beheren

Als je jouw leegstaande panden wilt beheren, zijn er verschillende mogelijkheden:

1. Bruikleen van een pand;
2. Tijdelijk verhuren van een gebouw;
3. 24/7 fysieke aanwezigheid;
4. 24/7 beveiligen met bewakingscamera’s.

Alarmrent is gespecialiseerd in de vierde optie: wij beveiligen panden, complexen, terreinen en bouwplaatsen met onze slimme camerabewaking: SmartGuard.

Praktijkcase: leegstandsbeheer in Utrecht

Hoe gaan wij in de praktijk te werk bij de beveiliging van leegstaande panden? Een goed voorbeeld is de Utrechtse wijk Nieuw-Buurland. Daar plaatsten wij camera’s in leegstaande portiekflats. Deze complexen worden beheerd door vastgoedbeheerder HOD Nederland, met wie Alarmrent al jaren samenwerkt: wij zorgen voor de beveiliging van leegstaande panden die HOD tijdelijk in beheer heeft. Omdat de flats in Utrecht binnenkort worden gesloopt, kwamen de appartementen geleidelijk aan leeg te staan. We wilden de onbewoonde woningen bewaken én de privacy beschermen van de mensen die nog wel in het complex woonden. Als oplossing plaatsten we in ieder appartement dat leeg kwam te staan een SmartGuard cameradetector. Zo filmden we geen openbare ruimte. Bovendien was het bij een alarmmelding direct duidelijk om welke woning het ging.

Het aantal leegstaande appartementen groeide (het werden er meer dan 100!). Zodoende kozen we ervoor om alleen de buitenkant van het terrein met de flats te bewaken. We plaatsten camera’s op strategische plekken. Daarvoor gebruiken wij SmartGuard: onze slimme, onzichtbare camerabewaking met directe aansluiting op de meldkamer. Dit beveiligingssysteem is snel, flexibel en zeer geschikt voor tijdelijke projecten. Een effectieve en voordelige optie bij leegstandsbeheer.

Daarnaast zetten wij dit systeem in voor de beveiliging van bouwplaatsen of (open) terreinen. In dit animatiefilmpje over SmartGuard leggen we uit hoe SmartGuard werkt. Wil jij dit systeem ook? Probeer SmartGuard dan 30 dagen geheel gratis! Vraag hier de gratis proefplaatsing aan.

Alarmrent: jouw partner voor leegstandsbeheer

Heb je een leegstaand pand of complex dat je tijdelijk wilt beveiligen? Of ben je een vastgoedbeheerder en zoek je net als HOD Nederland een betrouwbare samenwerkingspartner? Bescherm jouw eigendom vandaag nog. Neem direct contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden voor het beheer van jouw leegstaande panden.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

Magazijnbeveiliging: zo verklein je de risico’s
Lees meer
Duurzame beveiliging: do’s en dont’s
Lees meer
Een bouwplaats inrichten: 7 tips voor een veilig bouwterrein
Lees meer