Meer weten of direct een offerte aanvragen?

Werkwijze Alarmrent bij bedrijfsfraude

Begeleiding van A tot Z bij bedrijfsfraude

Het vermoeden van bedrijfsfraude is een pijnlijke gewaarwording. Een of meer van uw medewerkers, die u vaak ook nog goed kent, benadeelt uw bedrijf en dat wilt u zo snel mogelijk stoppen.

Advies

Alarmrent begeleidt u vanaf het moment dat u de fraude vermoedt tot en met het eventuele afscheid van een medewerker en het verhalen van de kosten. Nadat u ons de situatie hebt uitgelegd, krijgt u een voorstel, een checklist en een offerte. Gaat u akkoord, dan kan Alarmrent het verborgen-camerasysteem meestal de volgende dag al bij u plaatsen. Dit doen we zeer discreet en op een door u gekozen moment.

Fraude of niet?

De beelden, die het camerasysteem alleen bij beweging registreert, zijn snel en eenvoudig uit te lezen . Hebt u op deze manier fraude vastgesteld, dan volgt een gesprek met de werknemer. Mogelijk is er een plausibele verklaring. Als deze er niet is, is het in sommige gevallen mogelijk om ontslag op staande voet aan te vragen.

Kosten

De werknemer kan aansprakelijk gehouden worden voor de schade en de huurkosten van de verborgen camera. Als u met uw medewerker niet tot overeenstemming komt, dan kan de kantonrechter worden gevraagd de werknemer te veroordelen voor de proceskosten en de kosten van de verborgen camera’s.

Voorbeelden gebruik

U kunt een verborgen camera inzetten als u het vermoeden hebt van fraude binnen uw bedrijf, bijvoorbeeld diefstal uit kassa’s, vernieling, diefstal van geld of goederen, oneigenlijk gebruik van bedrijfsmiddelen en andere ongeoorloofde praktijken.

Enkele voorbeelden van situaties die door de verborgen camera’s van Alarmrent zijn opgelost:

  • Een supermarkt in het midden van het land ontdekte grote kasverschillen. Door het installeren van verborgen camera’s is een medewerker op heterdaad betrapt en heeft hij de diefstallen bekend. De medewerker is niet meer werkzaam bij de supermarkt.
  • Een groothandel in consumentenelektronica merkte grote voorraadverschillen op. Door verborgen camera’s in te zetten, is een medewerker, die al tien jaar bij het bedrijf actief was, betrapt en op staande voet ontslagen.
  • Een organisatie merkte dat er in de garderobe continu gestolen werd uit jaszakken. Onzichtbaar werd er een aantal verborgen camera’s geplaatst. Uiteindelijk bleek dat een eerder verdacht personeelslid niets met de diefstal te maken had. Wel konden twee andere medewerkers op heterdaad worden betrapt en vervolgens ontslagen.

terug