Meer weten of direct een offerte aanvragen?

Begeleiding van A tot Z bij bedrijfsfraude

Vermoed je bedrijfsfraude, dan is dat in de eerste plaats erg vervelend. Een of meer van je medewerkers benadeelt je bedrijf en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk stoppen.

Advies

Alarmrent begeleidt je vanaf het moment dat je fraude vermoedt, tot en met het eventuele afscheid van een medewerker en het verhalen van de kosten. Nadat je ons de situatie hebt uitgelegd, krijg je een voorstel, een checklist en een offerte. Ga je daarmee akkoord, dan kunnen we ons verborgen-camerasysteem meestal de volgende dag al bij de betreffende locatie of vestiging komen plaatsen. Dat doen we zeer discreet en op een door jou of je medewerkers gekozen moment.

Fraude of niet?

De beelden – die het camerasysteem alleen bij beweging registreert – zijn snel en makkelijk uit te lezen. Heb je op deze manier fraude vastgesteld, dan volgt een gesprek met de werknemer. Misschien heeft die een plausibele verklaring. Zo niet, dan is het in sommige gevallen mogelijk om ontslag op staande voet aan te vragen.

Kosten

De werknemer kan aansprakelijk gehouden worden voor de schade en huurkosten van de verborgen camera. Als je met je medewerker niet tot overeenstemming komt, kan de kantonrechter worden gevraagd de werknemer te veroordelen voor de proceskosten en de kosten van de verborgen camera’s.

Voorbeelden gebruik

Je kunt een verborgen camera inzetten als je fraude vermoedt binnen je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan diefstal uit kassa’s, vernieling, diefstal van geld of goederen, oneigenlijk gebruik van bedrijfsmiddelen en andere ongeoorloofde praktijken.

Een paar voorbeelden van situaties die we bij Alarmrent hebben opgelost met onze verborgen camera’s:

  • Een supermarktfiliaal ontdekte grote kasverschillen. Door het installeren van verborgen camera’s is een medewerker op heterdaad betrapt en heeft hij de diefstallen bekend. De medewerker is niet meer werkzaam bij de supermarkt.
  • Een groothandel in consumentenelektronica merkte grote voorraadverschillen op. Door verborgen camera’s in te zetten, is een medewerker, die al tien jaar bij het bedrijf werkte, betrapt en op staande voet ontslagen.
  • Een organisatie merkte dat er in de garderobe continu gestolen werd uit jaszakken. Onzichtbaar plaatsten we een aantal verborgen camera’s. Uiteindelijk bleek dat een eerder verdacht personeelslid niets met de diefstal te maken had. Wel konden twee andere medewerkers op heterdaad worden betrapt en vervolgens ontslagen.

terug