Meer weten of direct een offerte aanvragen?

4 April 2023

Waarom een flexibel bewakingssysteem jouw bouwplaats het beste beveiligt

Jouw bouwplaats verandert vrijwel elke dag. Is het terrein eerst nog een kale vlakte, niet veel later staat er al een gebouw met meerdere verdiepingen. Intussen raakt het bouwterrein steeds voller. Werklui voeren regelmatig bouwmaterialen aan en af, containers worden verplaatst. Natuurlijk wil je je bouwplaats al die tijd goed beveiligen. Dat betekent dat je een flexibel bewakingssysteem nodig hebt. Geen cameramast op één plek dus, maar losse bewegingsmelders met videocamera, die je tijdens de bouw makkelijk verplaatst en uitbreidt.

Beveiliging in fases

Hoe werkt zo’n flexibel beveiligingssysteem? Je bouwproject verloopt in fases – en de beveiliging van je terrein dus ook. Bij de start van de bouw is er voor indringers nog weinig te halen. Je hoeft je terrein in deze fase dus niet uitgebreid te beveiligen. Beveilig alleen je ketenpark en laat goed afsluitbare en bewaakte containers plaatsen om materialen in op te bergen.

Naarmate de bouw vordert, gebruiken je werknemers steeds meer waardevol gereedschap en materialen. Denk aan koperen leidingen, bekabeling, rijplaten, brandstof en andere zaken die in trek zijn bij dieven. Dan breid je de beveiliging van het bouwterrein uit.

Op- en afschalen wanneer je wilt

Met een flexibel beveiligingssysteem kun je tussentijds de bewakingscamera’s en sensoren verplaatsen, bijplaatsen of aanpassen. Op die manier zorg je ervoor dat jouw bouwplaats elke dag zo goed mogelijk is beveiligd. Bij Alarmrent kunnen we je helpen aan zo’n bewakingssysteem. SmartGuard, ons beveiligingssysteem, kun je op- en afschalen wanneer je maar wilt.

SmartGuard bestaat uit een systeem van zogenoemde SmartEye-detectoren. Verandert je bouwplaats, bijvoorbeeld doordat er containers zijn weggehaald of het ketenpark op een andere plek komt te staan? Dan verplaats je de detectoren makkelijk zelf. Met één belletje naar Alarmrent zetten wij op afstand het systeem even uit, zodat je de positie van de SmartEyes kunt aanpassen. Jouw beveiligingssysteem beweegt dus mee met de bouw.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor; onze experts kijken op afstand met je mee. We checken de aanpassingen en maken foto’s, om te controleren of de camera’s nog steeds in de beste positie staan om indringers meteen te signaleren. Doe je liever geen aanpassingen zelf? Dan komen we graag langs om de SmartEyes opnieuw voor je te installeren.

Voordeligste aanbieder van Nederland

In tijden waarin de marges van projecten onder druk staan, is het natuurlijk prettig als je kunt besparen op je bouwbeveiliging. Bij Alarmrent hebben we onlangs een concurrentieanalyse laten uitvoeren. En wat blijkt: we zijn de voordeligste aanbieder van bouwbeveiliging in Nederland! Zowel op korte als lange termijn, en zowel voor kleine als grote projecten. In de woorden van directeur Govert Steyn: “Bouwplaatsbeveiliging van Alarmrent is beter en voordeliger. Makkelijker kunnen we het niet samenvatten.”

Beveiliging op maat

Bij Alarmrent leveren we altijd maatwerk. Op basis van jouw wensen en een grondige inspectie van de locatie krijg jij het beste, voor jou op maat gemaakte beveiligingsplan. De apparatuur die onze monteurs plaatsen – meestal binnen 1 dag – zijn van de beste merken. Betrouwbaar en in de allerbeste staat. Daarom kies je voor Alarmrent.

Beveiliging op maat. Voor alle bouwbedrijven en dé top 100 bedrijven van Nederland.

Meer weten? Kijk hier het korte filmpje over SmartGuard, hét flexibele beveiligingssysteem voor jouw bouwplaats.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

Magazijnbeveiliging: zo verklein je de risico’s
Lees meer
Duurzame beveiliging: do’s en dont’s
Lees meer
Een bouwplaats inrichten: 7 tips voor een veilig bouwterrein
Lees meer