Meer weten of direct een offerte aanvragen?

25 October 2023

Zo kies je de beste camerabewaking voor buiten

Natuurlijk wil je dat jouw bouwplaats, distributiecentrum of warenhuis altijd goed beveiligd is. Het is daarom een slim idee om te kijken naar de mogelijkheden van camerabewaking buiten. Door op en rondom je terrein beveiligingscamera’s te plaatsen, worden inbrekers en andere criminelen sneller gespot. Maar hoe kies je de beste vorm van camerabewaking buiten?

Waarom kies je voor camerabewaking buiten?

Er zijn verschillende redenen om je gebouw of terrein aan de buitenkant te beveiligen met camera’s:

  1. Criminaliteit voorkomen. Als inbrekers en andere vandalen weten dat jouw panden goed beveiligd zijn, zullen ze minder snel geneigd zijn om jouw eigendommen als doelwit te kiezen. Vergelijk het met een fiets die een dubbeldik kettingslot heeft: een fietsendief zal zo’n exemplaar waarschijnlijk links laten liggen, en in plaats daarvan kiezen voor een fiets die niet op slot staat. Camerabewaking buiten heeft, kortom, een afschrikkende werking.
  2. Misdaden oplossen. Weet een crimineel onverhoopt tóch z’n slag te slaan, dan bieden beveiligingsbeelden daarvoor bewijs. Zulke beelden spelen dan ook een belangrijke rol bij gerechtelijke procedures. Ze helpen om daders te herkennen, te achterhalen wat er precies gebeurd is en zorgen ervoor dat een zaak snel en rechtvaardig kan worden afgehandeld. Daarmee verhoog je ook de kans op het verhalen van eventuele schade. Wel zo’n prettig idee, toch?
  3. Veiligheid van bezoekers en medewerkers waarborgen. Bij grote gebouwen zoals warenhuizen heeft camerabewaking buiten nog een andere functie: het is een manier om deze plekken te monitoren. Beveiligers kunnen verdachte situaties eerder en makkelijker opmerken, en in nood sneller reageren. Dat geeft jouw bezoekers en medewerkers een veilig gevoel!

 

Welke mogelijkheden zijn er?

Met camerabewaking buiten beveilig je je bedrijf of bouwterrein dus effectief. Overweeg je om buiten op je terrein camera’s te plaatsen, dan heb je ruwweg twee mogelijkheden:

  • Vaste beveiligingscamera’s. Dit zijn camera’s die worden geïnstalleerd op een gebouw, paal of muur. Ze kunnen niet (eenvoudig) verplaatst worden. Vaste beveiligingscamera’s zijn bekabeld, nemen beeld op in hoge resolutie en zijn relatief kostbaar. Ook cameramasten zijn een vorm van vaste beveiliging. Bij dit type beveiligingscamera’s kun je achteraf de beelden analyseren. Het is dan wel de vraag of iemand goed identificeerbaar in beeld is. Helaas weten ongewenste personen namelijk vaak ook waar deze camera’s geplaatst zijn en zullen ze hun gezicht afwenden of bedekken.
  • Flexibele beveiligingscamera’s. Deze camera’s gebruik je voor tijdelijke situaties en voor buitensituaties waarbij je niet te veel wilt investeren in het ingraven van kabels. Het belang van deze camera’s is dat een meldkamer actie onderneemt wanneer zij ongewenste personen op je terrein ziet. De resolutie van de beelden is wat lager dan bij een vast camerasysteem. Toch is dat niet erg: het gaat erom dat er snel actie ondernomen wordt.

 

Ons advies: kies voor SmartGuard

Zoek je naar camerabewaking voor buiten, dan adviseren we bij Alarmrent een handige tussenoplossing: SmartGuard, ons slimme en flexibele beveiligingssysteem. Het handige van dit systeem is dat de camera’s zijn uitgerust met infraroodsensoren. Merken die beweging op, dan maakt de camera een beeldopname van enkele seconden. Die opname wordt automatisch doorgestuurd naar de meldkamer. Daar beoordelen ze direct of het nodig is om de politie of andere relevante personen in te schakelen.

Je kunt SmartGuard zowel binnen als buiten installeren. De camera’s werken op lithium accu’s die twee tot drie jaar meegaan. Ze zijn draadloos en kunnen tot op een afstand van honderd meter van de centrale unit geplaatst worden. Ook die centrale unit werkt op accu’s en gaat net zo lang mee.

Ervaar het zelf!

We praten graag met je verder over de beste mogelijkheden van camerabewaking buiten in jouw situatie. Ben je nieuwsgierig geworden naar de slimme camerabewaking van SmartGuard? Vraag dan meteen een gratis proefplaatsing aan.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

Magazijnbeveiliging: zo verklein je de risico’s
Lees meer
Duurzame beveiliging: do’s en dont’s
Lees meer
Een bouwplaats inrichten: 7 tips voor een veilig bouwterrein
Lees meer