fbpx

Meer weten of direct een offerte aanvragen?

27 december 2018

Onzichtbare camerabeveiliging houdt radiopiraten aan de grond

Wat doe je als etherpiraat als je op zoek bent naar luisteraars? Dan zet je je zender op een plek met een zo groot mogelijk bereik. Liefst nog met een aggregaat erbij. Radiopiraten maken veelvuldig misbruik – zij zullen zeggen ‘gebruik’ – van hoogspanningsmasten om een zo sterk mogelijk signaal voor hun radio-uitzending te krijgen. Traditioneel gebeurt dit vooral tussen kerst en oud en nieuw, maar het komt eigenlijk het hele jaar door voor en in het hele land.

Strafbaar, gevaarlijk en hinderlijk
Maar helaas, het plaatsen van zenders op openbare masten is illegaal, strafbaar en ronduit gevaarlijk. Bovendien storen deze zenders de legale radio-uitzendingen en het mobiele telefoonverkeer. Het Agentschap Telecom, de politie en netbeheerders proberen dan ook elk jaar te voorkomen dat de zendapparatuur op grote hoogte geplaatst wordt.

SmartGuard detectie beveiligt
Alarmrent heeft in de afgelopen kerstperiode de toezichthouders een handje geholpen door een groot aantal hoogspanningsmasten te voorzien van nagenoeg onzichtbare SmartGuard detectiesystemen. Bijkomend voordeel: SmartGuard functioneert volledig autonoom. Met recht, een hoogstaande klus.

Alarmmelding met beeld
Waagt een zenderpiraat zich in de mast? Dan gaat er binnen enkele seconden een alarmmelding inclusief videobeelden naar de meldkamer. De centralist van de meldkamer ziet direct of de melding serieus is – een klimmende zendpiraat en geen buizerd – en stelt het actieprotocol in werking. De politie is snel ter plekke voor een warm onthaal.

Huur met lage, tijdelijke kosten
De netwerkbeheerder koos ervoor om de beveiligingssystemen te huren voor een tijdelijke periode tegen aantrekkelijke, lage kosten, zonder investering. De maatregel is preventief en heeft succes: er zijn geen piraten actief geweest en de politie is nooit uitgerukt voor loze meldingen.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

Bij tijdelijke beveiliging bel ik altijd met Alarmrent
Lees meer
Inbreker gepakt dankzij slimme detectie met SmartGuard
Lees meer
Dronevlucht over bewaakt bouwterrein
Lees meer