Meer weten of direct een offerte aanvragen?

27 December 2018

Onzichtbare camerabeveiliging houdt radiopiraten aan de grond

Wat doe je als etherpiraat als je meer luisteraars wilt voor jouw radioprogramma’s? Dan plaats je je zender op een plek met een zo groot mogelijk bereik. Liefst met een machine erbij die stroom opwekt. Radiopiraten maken daarom veel misbruik – zij zullen zeggen ‘gebruik’ – van hoogspanningsmasten, want daar is het signaal sterk genoeg voor hun radio-uitzending. Met onzichtbare camerabeveiliging voorkomt u dit.

Strafbaar, gevaarlijk en hinderlijk

Zenders op openbare masten plaatsen is illegaal, strafbaar en ronduit gevaarlijk. Bovendien storen deze zenders de legale radio-uitzendingen en het mobiele telefoonverkeer. Het Agentschap Telecom, de politie en netbeheerders proberen dan ook te voorkomen dat deze illegale radioprogramma’s uitzenden. Alarmrent heeft tijdens de kerstdagen de toezichthouders een handje geholpen door op een groot aantal hoogspanningsmasten SmartGuard te plaatsen. Door deze camerabewaking bleven de zenderpiraten weg. Het bijkomende voordeel van SmartGuard is dat het functioneert zonder andere hulpbronnen.

Alarmmelding met beeld

Waagt een zenderpiraat zich toch in de mast? Dan gaat er binnen enkele seconden een alarmmelding inclusief videobeelden naar de meldkamer. De centralist van de meldkamer ziet direct of de melding serieus is – een klimmende zendpiraat en geen buizerd. De centralist schakelt gelijk de politie in. Die zijn snel ter plekke om de piraten in de boeien te slaan.

Huur van camerabeveiliging

De netwerkbeheerder koos ervoor om de beveiligingssystemen te huren voor een tijdelijke periode. Alarmrent biedt dit tegen aantrekkelijke, lage kosten, zonder investering. De maatregel is preventief en heeft succes: er zijn geen piraten actief geweest en de politie is nooit uitgerukt voor loze meldingen.

Wilt u indringers ook buiten de deur houden?

Neem dan contact met ons op. Vul het offerteformulier in of bel direct 030 21 44 222.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

Camera’s Alarmrent waken over nieuw natuurgebied
Lees meer
“Bij tijdelijke beveiliging bel ik altijd met Alarmrent”
Lees meer
Dronevlucht over bewaakt bouwterrein
Lees meer