Meer weten of direct een offerte aanvragen?

27 december 2018

Onzichtbare camerabeveiliging houdt radiopiraten aan de grond

Wat doe je als etherpiraat als je meer luisteraars wilt voor jouw radioprogramma’s? Dan plaats je je zender op een plek met een zo groot mogelijk bereik. Liefst met een aggregaat erbij. Radiopiraten maken daarom veel misbruik – zij zullen zeggen ‘gebruik’ – van hoogspanningsmasten, want daar is het signaal sterk genoeg voor hun radio-uitzending.

Strafbaar, gevaarlijk en hinderlijk
Maar helaas, het plaatsen van zenders op openbare masten is illegaal, strafbaar en ronduit gevaarlijk. Bovendien storen deze zenders de legale radio-uitzendingen en het mobiele telefoonverkeer. Het Agentschap Telecom, de politie en netbeheerders proberen dit dan ook te voorkomen.

SmartGuard detectie beveiligt
Alarmrent heeft in de tijdens de kerstdagen de toezichthouders een handje geholpen door op een groot aantal hoogspanningsmasten SmartGuard detectiesystemen te plaatsen. Een bijkomend voordeel: SmartGuard functioneert volledig autonoom. Met recht, een hoogstaande klus.

Alarmmelding met beeld
Waagt een zenderpiraat zich in de mast? Dan gaat er binnen enkele seconden een alarmmelding inclusief videobeelden naar de meldkamer. De centralist van de meldkamer ziet direct of de melding serieus is – een klimmende zendpiraat en geen buizerd. De centralist schakelt gelijk de politie in. Die zijn snel ter plekke voor een warm onthaal.

Huur met lage, tijdelijke kosten
De netwerkbeheerder koos ervoor om de beveiligingssystemen te huren voor een tijdelijke periode. Alarmrent biedt dit tegen aantrekkelijke, lage kosten, zonder investering. De maatregel is preventief en heeft succes: er zijn geen piraten actief geweest en de politie is nooit uitgerukt voor loze meldingen.

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

Camera’s Alarmrent waken over nieuw natuurgebied
Lees meer
Bij tijdelijke beveiliging bel ik altijd met Alarmrent
Lees meer
Inbreker gepakt dankzij slimme detectie met SmartGuard
Lees meer